Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ



Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010: 
ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ


Το πανάρχαιο έθιμο της προσκυνηματικής πεζοπορίας-επίσκεψης στην κορυφή του Προφήτη Ηλία Κορωπίου στον Υμηττό  συνεχίζεται και φέτος.

Την Δευτέρα 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου, πολίτες θα ανέβουν για άλλη μια φορά στη κορυφή προκειμένου να τιμήσουν την εορτή. Η καθιερωμένη προσκυνηματική  εκδήλωση αρχίζει από νωρίς το απόγευμα (19.30) της Δευτέρας με την τέλεση του Μέγα  Πανηγυρικού Εσπερινού. Την Τρίτη 20 Ιουλίου στις 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

 Το μονοπάτι προς την κορυφή και το ομώνυμο εκκλησάκι αρχίζει από το τέλος της οδού Σφηττού. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μεριμνήσει για την δέουσα ένδυση και υπόδηση  καθότι η πρόσβαση στον Προφήτη Ηλία απαιτεί πεζοπορία 20 - 30 λεπτών από το μοναδικό μονοπάτι της περιοχής.

Οσοι/ες επιθυμούν να παραμείνουν παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για τις ατομικές τους προμήθειες σε φαγητό και νερό ενώ  απαραίτητη κρίνεται και η χρήση φακών (και όχι φανοστατών ή κεριών)  για την ασφαλή κατάβαση του μονοπατιού τις βραδινές ώρες.

Επισημαίνεται προς τους επισκέπτες ότι ο Υμηττός αυτή την περίοδο βρίσκεται σε μέγιστη επιφυλακή από τις κρατικές, αυτοδιοικητικές και εθελοντικές δυνάμεις πυροπροστασίας. Οπότε υπενθυμίζεται το αυτονόητο : απαγορεύεται η χρήση της υπαίθριας ψησταριάς και οποιοδήποτε άναμμα φωτιάς καθώς  επίσης και η εναπόθεση απορριμμάτων έστω και σε ιδιωτικούς κάδους, που πιθανόν να υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο. Κάθε επισκέπτης οφείλει τα ατομικά του απορρίμματα να τα πάρει μαζί του και να τα εναποθέσει στους κάδους του Δήμου Κρωπίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york