Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ: «Αυτοδιοίκηση σημαίνει καθημερινότητα του πολίτη»



Ρεπορτάζ:ΚΩΣΤΗΣ ΣΜΕΡΟΣ

Προαναγγέλλοντας μέσα από το «ΔΗΜΟΤΗ» τη συνέχιση της παρουσίας του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, ο Κώστας Μπουλμέτης ανακοινώνει τη συστράτευση του -και πάλι- με το Δημήτρη Δάβαρη. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας σε μία εκ βαθέων συνέντευξη, μιλά για το νέο Δήμο Παιανίας, την οικονομική κρίση και τονίζει ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από «κομματάρχες». Τέλος, αυτό που υπογραμμίζει ως «νέος άνθρωπος που από τα φοιτητικά του χρόνια έχει εκτεθεί στα κοινά» είναι ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην περηφάνια μας».                                                                                                                                                       


Κύριε Μπουλμέτη, εκτός από αιρετός είστε και πολίτης ο οποίος καθημερινά, παρακολουθεί -λόγω της επαγγελματικής σας δράσης- την πορεία της οικονομίας. Πώς βλέπετε τους νέους Δήμους μετά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης;
Ίσως είναι η πιο δύσκολη περίοδος μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών! Όχι μόνο λόγω οικονομική κρίσης, άλλα και λόγω έλλειψης πολιτικού οράματος! Ποτέ ένας Ανδρέας Παπανδρέου ή ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν θα δρούσε με τέτοια πολιτική υποτέλεια στη βούληση των οικονομικών παραγόντων και κερδοσκόπων του εξωτερικού! Θα διαπραγματεύονταν με πολιτικούς όρους, έχοντας κατά νου το συμφέρον της χώρας. Το λυπηρό είναι ότι, οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντί να αντιδράσουν και να είναι κοντά στον πολίτη που βλέπει το οικογενειακό του καλάθι να μειώνεται ραγδαία, δέχθηκαν τους κρίσιμους μήνες (ΦεβρουάριοςΜάιος) το «όπιο» του «Καλλικράτη» αναλωμένοι στο πώς θα γίνουν οι συνενώσεις των Δήμων. Χρήσιμη η μεταρρύθμιση, αλλά με σχέδιο, προγραμματισμό και οικονομικούς πόρους. Δυστυχώς, βλέπω απλές συνενώσεις Δήμων μέσα σε διάστημα 4 μηνών, τη στιγμή που στο Δανικό μοντέλο που ακολουθούμε, υπήρχε δεκάχρονος προγραμματισμός και σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα!


Στην προσπάθεια η οποία καταβάλλεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και δυνατότητα ανάληψης δράσης; Αν ναι, με ποιον τρόπο;
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την πιο άμεση σχέση διοίκησης και αμφίδρομης σχέσης με τον πολίτη. Η σωστή Τοπική Αυτοδιοίκηση αφουγκράζεται τον πολίτη και μεταφέρει στην Κεντρική Διοίκηση τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ξέρω ότι ίσως μιλάω για έναν ιδεατό κόσμο, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος της. Αυτοδιοίκηση σημαίνει Καθημερινότητα του πολίτη! Επιβάλλεται να είναι ο ενδιάμεσος κρίκος Πολίτη - Κεντρικής Διοίκησης. Βαρεθήκαμε πια τη συνθηματολογία: «Ο Πολίτης στο Επίκεντρο». Χρειάζονται πράξεις!


Η Παιανία σε τι κατάσταση βρίσκεται;
Δεν είμαστε όπως χτες. Πάλι από κοινού -Δημότες και Δημοτική Αρχήπροσδοκούμε το ξεκίνημα, αυτή τη φορά της νέας «καλλικράτειας» εποχής, που θα φέρει το Δήμο μας στο προσκήνιο των προσδοκώμενων δημιουργικών συνεργασιών. Η Παιανία και τα Γλυκά Νερά - τα Γλυκά Νερά και η Παιανία, ξανασυναντιούνται στην αφετηρία της σύγχρονης αυτοδιοικητικής διαδρομής, που οφείλει και πρέπει να είναι διαδρομή μόνο, επιτυχιών και συνεχώς, ανανεωμένης δημοτικής ανάπτυξης. Υποστήριξα με σθένος αυτή τη συνένωση, στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης» επειδή τη θεώρησα από κάθε άποψη, απόλυτα φυσιολογική κυρίως, επειδή οι δυο Δήμοι έχουν κοινή νεώτερη ιστορία. Αλλά και στα πρόσφατα χρόνια γενιές παιδιών ανδρώθηκαν μέσα σε κοινή γυμνασιακή Παιδεία και σε κλίμα καλής και πολύχρονης φιλίας.


Εσείς θα συνεχίσετε την πορεία σας στα κοινά;
Είμαι στρατευμένος στα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον! Αυτά είναι η δική μου ατζέντα! Αυτά καλούμαστε εμείς η νέα γενιά να κερδίσουμε και θα τα κερδίσουμε! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό! Κύριε Σμέρο, οι νέοι είμαστε άφθαρτοι και δρόμος μας είναι ο δρόμος που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών. Λέμε την αλήθεια και πράττουμε για αυτήν! Άλλωστε, δεν έχουμε σε κανέναν υποχρέωση - ανάγκη για κάτι διαφορετικό! Το δρόμο αυτό συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, αταλάντευτα! Αυτή είναι η επιλογή που ακολουθώ στην πολιτική μου διαδρομή από τα 18 μου χρόνια και είναι επιλογή που δεν την παζαρεύω με κανέναν! Συνεχίζω λοιπόν, στο πλευρό του δημάρχου Δημήτρη Δάβαρη, που πριν από 4 χρόνια ήταν ο πρώτος που πίστεψε στη νέα γενιά, στελεχώνοντας το συνδυασμό του με νέους ανθρώπους και προτείνοντας πριν 2 χρόνια για πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου ένα άτομο μόλις 27 χρονών! Συνεχίζω με αυστηρή κριτική και κρίση, σεβόμενος την πλειοψηφία, αλλά έχοντας ξεκάθαρες θέσεις, ακόμα κι αν αυτές δεν είναι αρεστές στο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.


Ο κομματικός παράγων διαμορφώνει συνθήκες πολιτικής καταλληλότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Πιστεύω σε μια ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς κομματικές επιρροές και κατευθύνσεις. Μην ξεχνάτε ότι, εγώ ήμουν αυτός που «τυπικά» ήρθα κόντρα με τις αποφάσεις του κόμματος όπου ανήκω πολιτικά και ιδεολογικά. Έθεσα υποψηφιότητα το 2006 με έναν υπερκομματικό συνδυασμό -αντί αυτού που στήριζε το κόμμα που ανήκω- πιστεύοντας ότι το καλό της τοπικής κοινωνίας προάγεται από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και ιδεολογιών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από «Κομματάρχες» ή «Αττικάρχες» οι οποίοι παρεμβαίνουν με ιδιοτέλεια ορίζοντας υποψηφίους δημάρχους και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Είναι λυπηρό που δεν έχουν ακόμα λάβει τα μηνύματα δυσαρέσκειας του κόσμου.


Είστε από τους πιο νέους πολιτικούς της περιοχής μας. Τι θα λέγατε στους συνομηλίκους σας, που έχουν μεν, άποψη άλλα παράλληλα, θεωρούν το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται, ζοφερό;
Οι ιδέες μας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα! Το καθήκον απέναντι στην πατρίδα, το εθνικό συμφέρον, το χρέος να προσφέρουμε πρέπει να κινητοποιεί τις προσπάθειές μας. Η χώρα έχει ανάγκη από νέες δομές, καινοτόμες προτάσεις, νέα νοοτροπία και μαζική συμμετοχή. Διαφάνεια, Λογοδοσία, Αξιοκρατία παντού.
Τώρα, είναι η ώρα να δώσουμε νέα πνοή στη χώρα, για μας και τα παιδιά μας!
Πλέον, δεν πρέπει να νιώθουμε μικροί, αλλά να πολεμήσουμε για το μέλλον μας!
Να αντιδράσουμε και να παλέψουμε κόντρα στις επιταγές του ΔΝΤ και των εγκάθετων Ελλήνων «φτιαγμένων» κομματικών εκπροσώπων του. Πρέπει να επενδύσουμε στην Περηφάνια μας! Αυτό είναι το στοίχημά μας κι έχουμε χρέος να το κερδίσουμε!

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york