Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Αλήθεια για το νερό της Λίμνης Βουλιαγμένης

|

clip_image002

Βούλα, 21/7/2011

Δελτίο Τύπου

Η Αλήθεια για το νερό της Λίμνης Βουλιαγμένης

Ψεύδεται και παραπλανά την κοινή γνώμη για το νερό την Λίμνης ο Κασιδόκωστας.

Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Antenna (14/7) δήλωσε κατηγορηματικά ότι η μόνη επίσημη και αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο της καθαρότητας των υδάτων της Λίμνης είναι το ΙΓΜΕ και ότι η μέτρηση που η υπηρεσία αυτή έκανε τον περασμένο Μάιο, έδειξε ότι τα νερά την Λίμνης είναι πεντακάθαρα. «Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και των άλλων φορέων, που δείχνουν ότι τα νερά της Λίμνης είναι μολυσμένα, είναι μετρήσεις της … πλάκας» , δήλωσε με έμφαση και σαρκασμό, ο δήμαρχος.

Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

1) Μέτρηση του ΙΓΜΕ για τη Λίμνη δεν υπάρχει. Η τελευταία μέτρησή του στη Λίμνη, όπως μας διαβεβαίωσε το ΙΓΜΕ, έγινε πριν από αρκετά χρόνια! Επίσης, το ΙΓΜΕ δηλώνει ότι δεν έχει καμία επίσημη αρμοδιότητα ελέγχου των υδάτων κολύμβησης.

2) Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και της Ecosystem Hellas, από τον Αύγουστο του 2008 έως πρόσφατα, έδειξαν ότι τα νερά της Λίμνης είναι, λίαν επικινδύνως, μολυσμένα για την υγεία των λουομένων.

3) Μέτρηση του περασμένου Μάιου (25/5), που έγινε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, έδειξε ότι τα νερά της Λίμνης δεν παρουσίαζαν πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια οι αναλύσεις της ίδιας υπηρεσίας του μήνα Ιουνίου (13/6), επιβεβαίωσαν δυστυχώς τα πορίσματα του ΠΑΚΟΕ και της Ecosystem Hellas, ότι δηλαδή να νερά είναι ακατάλληλα για κολύμβηση.

4) Οι μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ, εξετάζουν μόνο δύο μικροβιολογικά στοιχεία και κανένα χημικό στοιχείο όπως έκαναν οι άλλοι δύο οργανισμοί.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου, για τις μετρήσεις αυτές έχει γνώση ο ίδιος αλλά τις αποσιωπά. Ο λόγος της αποσιώπησης έγινε κατάδηλος από τις ίδιες τις δηλώσεις του στην εκπομπή του Antenna, αφού το ενδιαφέρον του περιορίστηκε στα οικονομικά οφέλη της επιχείρησης της Λίμνης και κατ’ επέκταση του Δήμου και όχι στη δημόσια υγεία. Δηλαδή κύριος στόχος, ίσως και μοναδικός, οι μπίζνες!

Τέλος, για την πλήρη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε τις τελευταίες μετρήσεις, αλλά και όλο το σχετικό ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτή έχει εξελιχθεί από τις 3 Ιουνίου, οπότε και δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης δειγματοληψίας από το ΠΑΚΟΕ, ενώ παράλληλα σας γνωστοποιούμε δελτίο τύπου της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης, το οποίο αναφέρει πρόβλημα στο νερό της λίμνης από το 2008.

Ως Συνδυασμός, θεωρούμε ότι οφείλουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και τις αρμόδιες αρχές για όλα τα θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, χωρίς μέσα απ’ αυτά να επιδιώκουμε πολιτική αντιπαράθεση. Ελπίζουμε έστω και την ύστατη στιγμή, ο Δήμαρχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ενημερώσει υπεύθυνα το κοινό για την πραγματική κατάσταση του νερού της Λίμνης, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Σε αντίθετη περίπτωση, για το θέμα θα πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία και η δικαιοσύνη.

Από το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york