Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα  σε περιόδους οικονομικής  κρίσης, ένας αριθμός νέων, που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αναγκάζεται να εργαστεί. Το πλέον δυσάρεστο είναι πως αρκετοί από αυτούς τους νέους σταματούν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, με συνέπεια να μην αποκτούν ούτε το ελάχιστο των γνώσεων που θεωρούνται απαραίτητες για τη ζωή τους. Σήμερα, μάλιστα, που οι γνώσεις αυξάνονται ταχύτατα, διακοπή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων και, εν πολλοίς, καταδίκη αυτών των νέων να ασκήσουν αναγκαστικά το ρόλο του ανειδίκευτου εργάτη.
Το κοινωνικό  αυτό πρόβλημα επιχειρεί να περιορίσει στην Ανατολική Αττική η λειτουργία από το 1999 του Δημόσιου Εσπερινού Γυμνασίου Παλλήνης, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους νέους κάθε εθνικότητας και ηλικίας άνω των 14 ετών. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία και σε όσους ενήλικες έχουν, για διάφορους λόγους, σταματήσει τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο, να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Στο Εσπερινό Γυμνάσιο διδάσκουν εκπαιδευτικοί  που έχουν όχι μόνο τις γνώσεις  αλλά και τη διάθεση να βοηθήσουν  τους νέους  να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες που έχει ένα Σχολείο  εργαζόμενων μαθητών.  Γιατί το γεγονός πως το ωράριο είναι ελαφρύτερο  από των ημερήσιων Γυμνασίων δε σημαίνει πως οι μαθητές δεν έχουν υποχρεώσεις.  Στόχος του Σχολείου, άλλωστε,  είναι να βοηθήσει τους νέους δίνοντάς τους εγκυκλοπαιδικές και κοινωνικές γνώσεις και όχι ένα απολυτήριο που δε θα έχει καμιά χρησιμότητα.
Η διάρκεια των σπουδών είναι τρία χρόνια, και με το απολυτήριο που παρέχει,  ισότιμο με αυτό των ημερήσιων Γυμνασίων, οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γενικό ή Τεχνικό Λύκειο, ημερήσιο ή εσπερινό. Οι εγγραφές των μαθητών γίνονται κατά το διάστημα 1 – 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μετεγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 31 Μαρτίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york