Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Βαριά ποινή στον Πρόεδρο του Άρη Βούλας

|

themelidis-proedros-arivoulas_171x Ύστερα από όσα συνέβησαν στη διάρκεια και μετά τη λήξη της συνάντησης Άρη Βούλας – Θύελλας Ραφήνας 0-2 του περασμένου Σαββάτου 27/10, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης κάλεσε σε απολογία τον Άρη Βούλας και τον πρόεδρο του συλλόγου Παναγιώτη Θεμελίδη.
Βαριά ήταν η ποινή που επιφύλαξε η Πειθαρχική Επιτροπή στον πρόεδρο του Άρη Βούλας Παναγιώτη Θεμελίδη, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την Τρίτη 6/11, και αφού απολογήθηκε με την βοήθεια του νομικού του συμβούλου. Η απόφαση αναφέρει πρόστιμο 400 ευρώ στον Άρη Βούλας και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για διάστημα ενός έτους, όπως και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο, μαζί με πρόστιμο 500 ευρώ στον κ. Θεμελίδη. 
Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός αυτό μας ξάφνιασε γιατί, ο  Άρης Βούλας, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει αφορμή για το παραμικρό.  Οι διοικήσεις που πέρασαν, ανάμεσά τους και ο σημερινός πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γιάννης Νιτερόπουλος, ουδέποτε απασχόλησαν την Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης. 
Από την σελίδα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑΝΑ" δημοσιεύουμε την αναφορά στα γεγονότα του Σαββάτου 27/10.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...

Σε σήριαλ παραλίγο να εξελιχθεί η επιμονή του προέδρου του Άρη Βούλας Παναγιώτη Θεμελίδη, να μηνύσει για εξύβριση τον διαιτητή της συνάντησης Άρη Βούλας-Θύελλας Ραφήνας 0-2, μετά την λήξη του συγκεκριμένου αγώνα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για προσφυγή σε τέτοιου είδους ακραία ενέργεια εκ μέρους του παράγοντα. Στη διάρκεια του αγώνα δεν έγινε κάτι που να δικαιολογεί παρόμοια αντίδραση.
Η συμπεριφορά του κ. Θεμελίδη, δημιούργησε έκπληξη σε όσους τον γνωρίζουμε. Διότι πρόκειται για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο, που αγαπάει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι, λοιπόν, εκτός αυτής της λογικής μια διαμαρτυρία τόσο ακραία, που ταιριάζει περισσότερο σε επαγγελματίες παράγοντες παρά σε ερασιτέχνες.
«Δεν ανέχομαι την υποτίμηση»
Σε σχετική ερώτηση που θέσαμε προς τον πρόεδρο του Άρη Βούλας, μας απάντησε: «Κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει. Δεν αντιλαμβάνομαι την συμπεριφορά των διαιτητών, που δεν μπορούν να προστατεύσουν το παιχνίδι και καταφεύγουν σε τέτοιες πειθαρχικές μεθόδους, με συνεχείς αποβολές παικτών. Σε κάθε περίπτωση, δεν ανέχομαι να υποτιμούν την ομάδα μου έναντι οιουδήποτε αντιπάλου, ούτε το έργο που κάνουμε ως ερασιτέχνες παράγοντες στο σύλλογο της γειτονιάς μας».
Φυσικά, δέχθηκε ότι ο διαιτητής δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της συνάντησης με την Θύελλα, αλλά επέμεινε ότι έπρεπε η ομάδα του να τύχει «καλύτερης συμπεριφοράς»! Τουλάχιστον απ’ όσα μας είπε ο κ. Θεμελίδης, σ’ αυτό το νόημα καταλήξαμε.
Στο ρεπορτάζ για το παιχνίδι Άρη Βούλας-Θύελλας Ραφήνας, γράψαμε: «Είχε λάθη –όχι σημαντικά- η διαιτησία των Καπόγλη, Σπίθα και Ρούντου. Μάλιστα, για τον διαιτητή Καπόγλη, οι γηπεδούχοι “έπνεαν μένεα”… υποστηρίζοντας ότι “έχασε τον έλεγχο” και ότι δεν …”προφύλαξε” την ομάδα τους! Στην πράξη όμως, φαίνεται ότι εκνευρίσθηκαν επειδή οι συνθήκες του παιχνιδιού δεν τους ευνόησαν και οι συγκυρίες τους ήλθαν ανάποδα, με αποτέλεσμα να ηττηθούν».
Άμεση κινητοποίηση

Πριν φθάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας για να υποβάλλει μήνυση (που τελικά δεν υπέβαλε), ο κ. Θεμελίδης είχε ενημερώσει όλη την ηγεσία της ΕΠΣΑΝΑ περί της προθέσεώς του να καταφύγει στο …αυτόφωρο δικαστήριο, επειδή οι διαιτητές …τόλμησαν να αποβάλλουν δύο παίκτες της ομάδας του! Λες και οι ποδοσφαιριστές που απεβλήθησαν, δεν παρέβησαν τους κανονισμούς.
Ευτυχώς, η καταλυτική παρουσία στο γήπεδο και στη συνέχεια στο Α.Τ. Βούλας του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Αριστείδη Σπανέα, που ήταν και ο παρατηρητής διαιτησίας του ματς, δεν άφησε περιθώριο παρεξήγησης στον διαμαρτυρόμενο πρόεδρο, αφού δόθηκαν αναλυτικές εξηγήσεις και επικράτησε ψυχραιμία. Άλλωστε, άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των θεσμικών παραγόντων της ΕΠΣΑΝΑ: Του προέδρου Δημήτρη Βελτανιώτη, του α’ αντιπροέδρου και προέδρου Ε.Δ. Γιώργου Παπαμακάριου, του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γιώργου Νικολάου, του αρχιδιαιτητή Ηλία Ντάφλου και του ειδικού συμβούλου της Ε.Δ. Ηλία Μικρόπουλου, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους κατεύνασαν τα πνεύματα και έθεσαν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, στη σωστή του διάσταση.
Έντονος προβληματισμός
Για τις λεπτομέρειες των γεγονότων, ο διαιτητής Γ. Καπόγλης θα κάνει συμπληρωματική έκθεση ενώ όπως μας δήλωσε ο κ. Θεμελίδης, είναι έντονα προβληματισμένος, κι έτοιμος να παραιτηθεί από τα διοικητικά πράγματα του συλλόγου της Βούλας.
Επίσης, προβληματισμός επικρατεί και στους διοικητικούς κύκλους της Ένωσης, οι οποίοι διερωτώνται για την τόσο ξαφνική και έντονη διαμαρτυρία του προέδρου του Άρη… Διότι τις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένοι παράγοντες αλλά και μεμονωμένοι φίλαθλοι, διαρρέουν διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες μεταξύ γνωστών και φίλων, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας μεταξύ συλλόγων και προσώπων και να επιφέρουν διάσταση και διχόνοια στις σχέσεις μελών της διοίκησης!

vimaonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york