Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μερτύρης στο Nooz.gr: Ο κύριος Ζούτσος και οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα απ΄ όσα είχαν υποσχεθεί πριν από τριάμισι χρόνια

|

864955838ad8fd05555b5d7bebd69e6a_XL

Η συνέντευξη με τον Παναγιώτη Μερτύρη

- Κύριε Μερτύρη ποιό είναι το όραμα και οι αρχές σας για τη διακυβέρνηση του δήμου;

Η Ανθούσα, ο Γέρακας και η Παλλήνη χρειάζονται ένα τελείως διαφορετικό αυτοδιοικητικό μοντέλο, με ευελιξία, ώστε κάθε παρέμβαση να είναι αποτελεσματική. Φιλοδοξία μου είναι κάθε δημότης να έχει την ευκαιρία να εκφράζει την άποψή του και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται, να έχουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η λειτουργική ενοποίηση των τριών πόλεων του Δήμου, όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, ενώ στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η κοινωνική συνοχή δεν είναι απλά απαιτητή, είναι απαραίτητη. Είναι ωστόσο σφάλμα – κι αυτό το σφάλμα το κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή – να προβάλλονται οι προσπάθειες αρωγής στους δημότες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ως «έργο». Η ανθρωπιά δεν είναι έργο.

Η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο είναι συστατικό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας. Κι αυτή η ώρα, είναι ώρα να το θυμόμαστε. Ο Δήμος δεν πρέπει να λειτουργεί «απωθητικά» προς τον πολίτη. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες μας, και δεσμεύομαι πως έτσι θα λειτουργούμε.

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε αμέσως εφόσον εκλεγείτε;

Προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση του Δήμου μας είναι για εμάς ο άνθρωπος. Θα κάνουμε λοιπόν οτιδήποτε απαιτείται, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών. Στη δικαιολογία «δεν υπάρχουν χρήματα», εμείς απαντάμε: «υπάρχουν άνθρωποι και πράγματα που γίνονται χωρίς να απαιτούνται χρήματα».

Αν αρχίσουμε από αυτά, οι κάτοικοι της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, θα αντιληφθούν ότι θέληση υπάρχει. Βασική προτεραιότητά μας είναι επίσης η αξιοποίηση πόρων, που σήμερα είτε δεν αξιοποιούνται, είτε «πετάγονται» στα σκουπίδια.

- Πως κρίνετε το έργο του νυν δημάρχου και βασικού αντιπάλου σας;

Ο κύριος Ζούτσος και οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα απ΄ όσα είχαν υποσχεθεί πριν από τριάμισι χρόνια. Εργα για τα οποία κομπορρημονούν σήμερα, είτε είχαν ξεκινήσει παλιότερα, είτε έγιναν κατόπιν αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, άρα δεν τους «πιστώνονται».

Χαρακτηριστικό της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι η αδιαφορία για τους δημότες. Δεν είναι λίγα τα παράπονα του κόσμου, που συναντούσε «κλειστές πόρτες», επισκεπτόμενος το Δημαρχείο. Και βέβαια δεν εννοώ ότι δεν τους δέχονταν. Υπήρχαν και τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο ο κανόνας ήταν να μην τους «ακούνε».

Προβλήματα και ερωτηματικά εγείρονται επίσης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση από την απερχόμενη διοίκηση. Ηδη εισαγγελίες ασχολούνται με υποθέσεις του δήμου, ενώ δεν είναι επίσης λίγοι οι προμηθευτές, στους οποίους οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Θα ήθελα να αναφερθώ ακόμα στα «έργα» που γίνονται αυτό το διάστημα στον Δήμο, σε μια προφανή προσπάθεια του κυρίου Ζούτσου, να καλλωπίσει και να πείσει τους πολίτες ότι είναι «παρών». Δυστυχώς, όμως, η αλήθεια είναι πως ο κύριος Δήμαρχος ήταν και είναι απών από την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη.

- Κύριε Μερτύρη γιατί να προτιμήσουν τον δικό σας συνδυασμό οι δημότες και όχι κάποιον άλλον; Που υπερέχετε;

Η σύνθεση του συνδυασμού «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, πόλεις για να ζεις», έγινε με γνώμονα την πολυσυλλεκτικότητα.

Όλοι οι υποψήφιοί μας που ζητούν την ψήφο των δημοτών, έχουν να προτείνουν λύσεις. Η διαφορά μας είναι ότι καθένας έχει προτάσεις για τον τομέα που γνωρίζει. Θεωρώ λοιπόν θεμέλιο λίθο της διοίκησής μας, οι άνθρωποι να υπηρετούν και να εξυπηρετούν τους πολίτες, γνωρίζοντας τα ζητήματα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο το φαινόμενο, «άσχετοι» να υποδύονται τους «σχετικούς».

- Πιστεύετε ότι η πόλωση των τελευταίων ημερών αφορά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τελικά ωφελεί;

Η πόλωση δεν ωφελεί ποτέ και κανέναν. Ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα, θα ζούμε στην ίδια πόλη, θα καλημερίζουμε τους ίδιους ανθρώπους, ανεξάρτητα με το ποιον συνδυασμό ψήφισαν.

Οι άνθρωποι του συνδυασμού μας φροντίζουμε ώστε να αφουγκραζόμαστε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν μαζί μας.

Διαπιστώνουμε όμως με θλίψη, ότι όσο πλησιάζουμε στην 18η Μαΐου, κάποιοι άλλοι δεν κάνουν το ίδιο.Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε προκλήσεις. Οι δημότες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, θα «απαντήσουν» με την ψήφο τους σε τέτοιες συμπεριφορές. Αν μην ξεχνάμε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μερτύρης

Γεννήθηκε το 1963 στην Παλλήνη, όπου μεγάλωσε ζει, και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Είναι παντρεμένος με την Πελαγία Βεντούρη και έχει δύο κόρες, την Δήμητρα φοιτήτρια στο τμήμα Logistic-Διοίκησης Επιχειρήσεων και την Νίκη, φοιτήτρια στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Σπάτων και σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρονικών στην Σιβιτανίδειο Σχολή.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της εμπορίας επαγγελματικών αυτοκινήτων και διατηρεί δύο εκθέσεις στην Παλλήνη.

Ταυτόχρονα ιδρύει και λειτουργεί μεταφορική εταιρία ακολουθώντας τον κλάδο των μεταφορών.

Το 2000 ξεκινά επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο των οικοδομικών επιχειρήσεων.

Το 2007 συμμετέχει στο Δ.Σ. του Παλληνιακού ως Αντιπρόεδρος και το 2009 αναλαμβάνει Πρόεδρος έως και σήμερα.

Ίδρυσε και λειτουργεί με επιτυχία τμήματα Ακαδημιών του Παλληνιακού, με στόχο τη δημιουργία φυτώριου και να παρέχει ο σύλλογος αξιόλογη αθλητική και κοινωνική παιδεία.

Το 2010 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2011 αναδεικνύεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Κατά τη θητεία του άσκησε συγκροτημένη και με προτάσεις αντιπολίτευση, ενώ δεν δίστασε να στηρίξει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αποσκοπούσαν στο κοινό καλό.

Συνέντευξη: Έλλη Κομνηνού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york