Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοφανές! Δεν παρέδωσε ο Σαμαράς στον Τσίπρα! - ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΠΟΝΕΣΕ;


Με μια πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά απόφαση έκλεισε την θητεία του στην πρωθυπουργία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς: δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει τα κλειδιά στον διάδοχό του, Αλέξη Τσίπρα.

Η κίνηση του απερχόμενου πρωθυπουργού προκάλεσε έκπληξη και αρνητικά σχόλια στους δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου που βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν τις εκλογές και την αλλαγή στην ηγεσία της χώρας.

Η ενημέρωση που είχαν οι συντάκτες του καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν πως ο Αντώνης Σαμαράς θα περίμενε στο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά, την τελευταία στιγμή, ο προγραμματισμός άλλαξε.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για να περιμένει ο απερχόμενος πρωθυπουργός τον διάδοχό του στα σκαλιά του Μαξίμου.

Εξάλλου, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έγινε η εθιμοτυπική τελετή παράδοση παραλαβής απάντησε: «έτσι είναι τα έθιμα, για να σπάνε».

Έτσι, κανείς δεν είδε τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, να ανταλλάσσουν χειραψία μπροστά από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, πριν ο πρώην παραδώσει στον νυν και αποχωρήσει.
Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στα σκαλιά του Μαξίμου και δεν ήταν κανείς εκεί για να τον υποδεχτεί ήταν ιδιαίτερα αμήχανη ακόμη και για όσους παρακολουθούσαν όσα γίνονταν από την τηλεόραση. 

Η «βουβή» τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε χωρίς τους δυο πρωταγωνιστές της. Οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται ήδη μέσα στο Μαξίμου, αφού ο διευθυντής του γραφείου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας παρέδωσε στον διευθυντή του γραφείου του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, γενικός γραμματέας του νέου υπουργικού συμβουλίου θα είναι ο Σπύρος Σαγιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york